My CMS
  • 2017-18
  • Reborn in Athens
  • ημερολόγιο
  • η PRO4
  • πρόσβαση
  • εισιτήρια
  • αρχείο
  • επικοινωνία

My CMS

good quality memories at a price you can afford

  • 2017-18
  • Reborn in Athens
  • ημερολόγιο
  • η PRO4
  • πρόσβαση
  • εισιτήρια
  • αρχείο
  • επικοινωνία
2015-16reborn in Athens 2016

reborn in Athens 2016

 
 
η PRO4
παρουσιάζει στο
θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
 
το 1ο Φεστιβάλ
reborn in Athens 2016
 
 
2– 19 Ιουλίου 2016
 
Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ναύπλιο, Πάτρα και Άρτα δίνουν το στίγμα τους στην Αθήνα σε μία γιορτή αποκλειστικά αφιερωμένη στη δημιουργία εκτός των Αθηνών.
 
      Η εταιρεία PRO4 διοργανώνει στο «θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ θεάτρου, χορού και άλλων παραστατικών τεχνών ανοιχτό σε οργανισμούς, ομάδες και δημιουργούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκτός των τειχών της πρωτεύουσας.
      Με στόχο την ουσιαστικότερη σύνδεση και επικοινωνία της περιφέρειας με το κέντρο και την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας ανά την Ελλάδα, η PRO4 με το φεστιβάλ reborn in Athens αποφάσισε να δώσει βήμα σε ομάδες και καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται εκτός Αττικής και αναζητούν τρόπους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό.
      Ταυτόχρονα, όμως, δίνεται και η ευκαιρία στο κοινό, στους επισκέπτες, στους δημιουργούς αλλά και στους παραγωγούς του κέντρου – μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού  και παράλληλα με τις δράσεις του Φεστιβάλ Αθηνών- να ανακαλύψουν νέους πυρήνες της εγχώριας δημιουργίας, απομακρυσμένους από το κέντρο, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν δυνατές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες θέασης .
 
Σημείωμα
«Έχοντας βρεθεί στη θέση των εκτός των αθηναϊκών τειχών δημιουργών και μέσα από την πολυετή εμπειρία μου στο χώρο της διοργάνωσης καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, μπορώ να εγγυηθώ την άρτια διεξαγωγή ενός φεστιβάλ που θα συμβάλλει στην καλλιτεχνική ανταλλαγή και ζύμωση, κάτι που αποτελούσε πάντοτε ένα από τα κυρίως ζητούμενα  και που θα μπορεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την παρουσίαση των δημιουργιών τους. Στόχος είναι να «συλλέξουμε» όσες περισσότερες προτάσεις υψηλής ποιότητας ώστε το φεστιβάλ αυτό σταδιακά να γίνει θεσμός.» Μανόλης Σάρδης / PRO4
 
 
2 & 3 Ιουλίου, «Το Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε, θέατρο, Θεσ/νίκη
4 & 5 Ιουλίου, «Το μονοπάτι της γυναίκας», χοροθέατρο, Βόλος
7,8 & 9 Ιουλίου, «Το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο – συμβαίνουν αυτά καμιά φορά» , θέατρο, Θεσ/νίκη
9 & 10 Ιουλίου, «Εικόνα», performance, Θεσ/νίκη
13 &14 Ιουλίου, «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakespeare, θέατρο, Θεσ/νίκη
16 Ιουλίου, «HOPE», OP3, μουσική παράσταση, Ναύπλιο
17 & 18 Ιουλίου, «Inverted» του Γιάννη Ευαγγέλου, θέατρο, Άρτα
19 Ιουλίου, «Wake», χοροθέατρο, Πάτρα
 
 

οι παραστάσεις αναλυτικά

 

2 & 3 Ιουλίου, θέατρο, «Το αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε (Θεσσαλονίκη)

Το «Αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του «Τουρνουά 5Χ5» του ΚΘΒΕ από την Αrs Moriendi. Πρόκειται για ένα έργο με θέμα την Τέχνη, την Πίστη και την Τρομοκρατία, του σύγχρονου θεατρικού συγγραφέα Κριστιάν Λόλλικε (Christian Lollike). Ο Lollike στην χώρα του, τη Δανία, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και υποσχόμενους σύγχρονους δημιουργούς, καθώς τολμά να θίξει επίκαιρα και ευαίσθητα κοινωνικά θέματα  όπως η τρομοκρατία, το προσφυγικό, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στον 21ο αιώνα.

Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης / Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας / Σκηνική εγκατάσταση: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου / Φωτισμοί: Θάνος Νίκας / Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης

 

4 & 5 Ιουλίου, χοροθέατρο, «Το μονοπάτι της γυναίκας» (Βόλος)

Έργο σύγχρονου χορού αφιερωμένο στη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους, τους οποίους καλείται να παίξει σε όλα τα στάδια ύπαρξής της: την ενηληκίωση, τη σεξουαλικότητα, τη σχέση της με το αντρικό φύλο, τη μητρότητα και τα βιώματά της οτιδήποτε δηλαδή προσδιορίζει τη «φύση» της.
 
 
Σκηνοθεσία, χορογραφία: Χρυσάνθη Καμπούρογλου / Μουσική: Δημήτρης Κουζής, UNKLE, The knife, Swayzak, Olafur Arnalds / Kοστούμια: Χάρη Καμπούρογλου / Επιλογή και επιμέλεια κειμένων: Χρυσάνθη Καμπούρογλου, Έφη Μαστοροδήμου / Ερμηνεία κειμένων: Λίνα Καμπούρογλου, Έφη Κουτσογιάννη / Χορεύουν: Αλεξάνδρα Μάνου, Θεοδώρα Σιάνου, Αρετή Βασιλάκη, Μόλυ Μαργωμένου, Έφη Κουτσογιάννη, Ραφαέλα Χατζηγιάννογλου, Λίνα Καμπουρογλου, Κωνσταντίνα Γκαϊτατζούδη, Αλκυόνη Καρανάσιου, Κωστής Τσιαμάγκας

 

7,8 & 9 Ιουλίου, θέατρο : «Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο – συμβαίνουν αυτά καμιά φορά» (Θεσσαλονίκη)

«Μια ιστορία κλισέ. Δύο τυπικά εγγλέζικα ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας πυροσβέστης, ένα κουδούνι που χτυπάει επίμονα, μια πόρτα που κρύβει έναν επισκέπτη και μια πιθανή φωτιά. Το ζήτημα όμως βρίσκεται αλλού….»

Βασισμένη στο κείμενο και τα λόγια του Ιονέσκο, κύριου εκφραστή του Θεάτρου του Παραλόγου,  και χρησιμοποιώντας ως βασικό δομικό στοιχείο το ιντερμέδιο , η ομάδα – που αποτελείται ως επί το πλείστον από φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης- καταθέτει μια πρόταση πάνω στην σκηνική παρουσία του Παράλογου διερευνώντας την έννοια του Παράλογου ως συμβάντος της καθημερινότητας  αλλά και ως κατ’εξοχήν γνωρίσματος της θεατρικής σύμβασης.

Σκηνοθεσία:  Μαριλένα Κατρανίδου / Δραματουργική επεξεργασία:  Ρία Μεντηλίδου, Μαριλένα Κατρανίδου / Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Διδώ Γκόγκου / Σχεδιασμός φωτισμών:  Νίκος Μαυράκης / Πρόσωπα επί σκηνής Αλίκη Ατσαλάκη, Γεωργία Κυριαζή, Ειρήνη Κυριακού, Χρήστος Στρινόπουλος, Αλέξης Τσιάμογλου / Μουσικοί επί σκηνής: ΚΙΘΑΡΑ 1: Δημήτρης Λώλης, ΚΙΘΑΡΑ 2: Χρήστος Παπαδόπουλος

 

9 & 10 Ιουλίου, performance, «Εικόνα» (Θεσσαλονίκη)

Μία σειρά συμβάντων που εγγράφονται σε ένα χώρο. Τρεις γυναίκες συνομιλούν με τη χρήση απλών μέσων, και τη μουσική να συμβάλλει, αναμορφώνοντας τις εικόνες σε περιβάλλον. Μοναδικό υλικό το χαρτί ως δομικό μέλος μίας αρχιτεκτονικής οργάνωσης του χώρου.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Διδώ Γκόγκου, Ηιάνα Καλαδάμη, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου / Επί Σκηνής: Διδώ Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου

 

13 & 14 Ιουλίου, θέατρο, «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare (Θεσσαλονίκη)

Το κλασσικό έργο του William Shakespeare, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ίδια την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς  υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στην γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια ιδανική για μικρούς και μεγάλους.

Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση / Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας / Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης / Κοστούμια – Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου / Ερμηνεύουν : Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου

 

16 Ιουλίου, μουσική παράσταση, "HOPE" από τους OP3 (Ναύπλιο)
 
Μουσική, θέατρο, λογοτεχνία και visuals συνδυάζονται αρμονικά για να δώσουν ένα ολοκληρωμένο νόημα στην έννοια της «θεματικής τέχνης». Το Hope, ως ένα τέτοιο ιδιαίτερο εγχείρημα, προσπαθεί να αφήσει ελεύθερο το πνεύμα και τη δημιουργικότητα του καθενός να ερμηνεύσει και να κάνει προσωπικό του βίωμα τα όσα διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του έργου.
 
Σενάριο – Concept: Δημήτρης Μητρόπαπας  / Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σπηλιώτης  / Φωτισμοί: Κώστας Μαρλαγκούτσος / Μουσικοί: Ανδρέας Μπογάς  – πιάνο, Χρήστος Τζούρας – πιάνο/FX, Γιώργος Νικολαϊδης – κιθάρα, Γιάννης Κουτσουδάκης  – μπάσο, Δημήτρης Μητρόπαπας  – τύμπανα & κρουστά  / Σχεδιασμός Οπτικής Επικοινωνίας – Χειρισμός Οπτικού Υλικού: Παναγιώτης Γαβρίλης / Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Τασιάς  / Ηχοληψία: Κώστας Τσεβόπουλος / Record Label: Fluttery Records (USA/GER) / Παίζουν (H θεατρική ομάδα «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»): Ρένα Λύκου (Melanie),
Χρύσα Σαββάκη (Hope), Αλέξανδρος Μουσούρος (Αφηγητής)
 
17 & 18 Ιουλίου, θέατρο, “Inverted” του Γιάννη Ευαγγέλου (Άρτα)

Ένα σύγχρονο αλληγορικό έργο, με επιρροές από το θέατρο του παραλόγου. Αναφέρεται στο φόβο και τις αιτίες του, εστιάζοντας  στις καταλυτικές συνέπειές του.  Πίσω από μία κλειστή πόρτα, ένας κρατούμενος υψηλής επικινδυνότητας παίζει διανοητικά παιχνίδια με τους φύλακές του, διαταράσσει τη λογική και τον ψυχισμό τους και τους ελέγχει ολοκληρωτικά. Οι 12 φύλακες μέσα σε κλίμα καχυποψίας και πανικού αλληλοεξοντώνονται. Οι επιζώντες φύλακες Α και Β επιδίδονται σε ένα  παιχνίδι επιβίωσης. Σε μιά πάλη μέχρι θανάτου για την επικράτηση του ενός.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γαλάνης / Σκηνογραφία: Βασιλική Καλοκαίρη / Κοστούμια: Βάνα Μπαλακέρα / Ήχοι – φώτα: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Γιάννακας / Ερμηνεύουν: Αποστόλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Ζαφείρης

 

19 Ιουλίου, χοροθέατρο, “Wake” (Πάτρα)

Στην έναρξη της παράστασης βρίσκεται στο έδαφος ένας χάρτης διαστάσεων 6Χ7, ένας χάρτης του πλανήτη μας. Οι θεατές ακούν για περίπου 10 λεπτά ηχητικό υλικό, το οποίο σχετίζεται με διεθνή γεγονότα της τελευταίας 10ετίας που εκφράζουν την επανα – χαρτογράφηση που συμβαίνει στο πλανήτη :με πόλεμοι, μεταναστεύσεις, μαζικές μετακομίσεις κόσμου από τις πόλεις στην επαρχία λόγω κρίσης, αύξησης αστέγων, περιβαλλοντολογικά φαινόμενα που μεταβάλλουν τη χλωρίδα και πανίδα του πλανήτη. Ο θεατής,  όσο ακούει αυτό το ηχητικό σύνολο ειδήσεων με μια? θεματική, μπορεί να πάρει μελάνι που βρίσκεται πλάι στο Χάρτη  και να γεμίσει με ό, τι ίχνη θέλει τον χάρτη. Στην συνέχεια η χορεύτρια βγαίνει στη σκηνή και χορεύει σε σχέση με τα ίχνη που έχουν αφήσει οι θεατές.

Χορογράφος: Όλγα Σπυράκη / Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος / Σκηνογραφία: Δημήτρης Νασσιάκος / Χορεύτρια: Στέλλα Σπύρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τιμή Εισιτηρίου:
Γενική είσοδος 8€
 
Προπώληση εισιτηρίων από
 
Ticket services
Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά 210-7234567
Online: www.ticketservices.gr
 
θησείον – ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)
τηλέφωνο ταμείου: 210-3255444
ώρες ταμείου: 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)
 
Παραγωγή:
Μανόλης Σάρδης – PRO4
www.pro4.gr

 

reborn in Athens 2016 was last modified: August 29th, 2017 by manolis

Διαβάστε επίσης:

«το ζήτημα της Φαλακρής τραγουδίστριας του Ευγένιου Ιονέσκο» – συμβαίνουν αυτά καμία φορά –

“Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του William Shakespeare

“Και μετά; Και μετά;” της Φωτεινής Αθερίδου

“Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας” των Α.Παράβα και Σ.Τσεμπερλίδη

“Το Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο” των Α.Παράβα και Σ.Τσεμπερλίδη

“Οιδίνους” του Θανάση Τριαρίδη

“Προδοσία” του Harold Pinter

“Lebensraum” του Θανάση Τριαρίδη

“Salem”

“Το δέντρο του Οιδίποδα” από την ομάδα “ΙΔΕΑ”

Eγγραφείτε στο newsletter μας

* απαραίτητο

PRO4, info@pro4.gr, τηλ: 2103235351 Τουρναβίτου 7, Τ.Κ.10553, Αθήνα


Back To Top
μενού