ΘΕΑΤΡΟ
Κοστούμια: Έμη Μπαρώνα
Μάσκες: Θοδωρής Κορόζης
ΘΕΑΤΡΟ
Ο «Απόκοπος» γράφτηκε από τον ενετοκρητικό Μπεργαδή, το τελευταίο τέταρτο του 15ου αιώνα. Εκδόθηκε το 1509 και είναι η πρώτη γνωστή έντυπη έκδοση ελληνικού βιβλίου σε δημοτική γλώσσα. Είναι ένα ποίημα γραμμένο σε μεσαιωνικά ελληνικά. Το μέτρο του είναι ο δεκαπεντασύλλαβος της βυζαντινής και νεοελληνικής λογοτεχνίας και του δημοτικού τραγουδιού σε ομοιοκατάληκτα δίστιχα.
Σύλληψη-Δραματουργία: Γεωργία Πολοπετράκη
Σκηνογραφία: Μαρίνα Κακκουλή, Γεωργία Πολοπετράκη
Poster design και φωτογραφίες: Ηλίας Τσιρίδης
Ερμηνεύει η Γεωργία Πολοπετράκη
————————————————————-
7 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ
Βασισμένο στο μύθο του Οιδίποδα
Σύλληψη-Συγγραφή–Σκηνοθεσία: Θωμάς Βελισσάρης
Η παράσταση χορού με τίτλο «Feral» παρουσιάζει επί σκηνής μια χορεύτρια και έναν μουσικό.
Η έννοια «feral» δεν έχει ακριβή μετάφραση στα ελληνικά. Λέξη συγγενής με την έννοια «άγριο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ύπαρξη στη φυσική της κατάσταση δηλ. μη εξημερωμένη, μη εκπολιτισμένη.
Το «Feral» στοχεύει στο να παράγει ένα σώμα που συμπεριφέρεται με τις ποιότητες της φύσης, δηλαδή τον αυτοματισμό με τον οποίο τα στοιχεία που την αποτελούν μεταμορφώνονται διαρκώς. Πραγματεύεται έτσι την ισχυρή του συγγένεια με τον κόσμο των φυτών και των ζώων, καθώς και την ανάγκη επανασύνδεσης του με την πρωτόλεια μορφή της ύπαρξης του. Στόχος είναι να γευτεί την αίσθηση του να μην υπάρχει ως το σύνολο των πραγμάτων που το καθορίζουν ως ανθρώπινο ον, αλλά ως αυτόνομη οντότητα, ως μάζα που αλλάζει συνεχώς μορφές, ως ζώο οδηγημένο από την ορμή του να υπάρχει.
Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες
Επικοινωνία-προβολή στα ΜΜΕ